• 500 gr tavuk bonfile kuşbaşı doğranmış
    • 1 orta boy soğan küp küp doğranmış
    • 1 paket (400 gr) kültür mantarı ince dilimlenmiş
    • 1 paket krema
    • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
    • Tuz, karabiber
    • İsteğe bağlı olarak kekik, kırmızı biber, kimyon gibi baharatlar (olması şart değil sadece tavuğu baharatlı seviyorsanız kullanabilirsiniz)
Yine bana ait ancak esinlenilmiş bir tarif. Arkadaşımın annesinin yaptığı Beef Straganoff tarifinin tavukla yapılmış hali. Çooook lezzetli her kremalı tarifte olduğu gibi. Hadi başlayalım :)

Eğer vaktiniz varsa tavukları marine etmenizi öneririm. Marine için rendelenmiş soğan, 2 diş rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, kekik, kırmızı biber, kimyon, 4 çorba kaşığı kadar süt ve 3 çorba kaşığı soya sosu kullanabilirsiniz. Bu marinatın içinde 2 saat kadar beklerse tavuk daha lezzetli olacaktır. Ama vaktiniz yoksa tavuk etini direk de kullanabilirsiniz. Soğanı küp küp doğruyoruz. Sıvıyağla birlikte mümkünse wok tavada, değilse geniş ağızlı bir tencerede soğanı kavuruyoruz. Renkleri çok değişmeden hafif sarardığında kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini ekliyoruz. Tavuklar iyice pişene kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Tavuk suyunu salacak ve tekrar çekecek. Bu aşamada pişmeye yakın istediğiniz baharatları ve varsa soya sosu ekleyebilirsiniz. (karabiber ve tuz hariç) Tavuklar piştiğinde ince doğranmış mantarı ekliyoruz. Mantarında suyunu salıp çekmesini bekliyoruz. Mantar piştiği zamanda üzerine kremayı ekliyoruz. Kremayı iyice karıştırıp 1-2 dakika suyunu çekmesini bekliyoruz. Tuz ve karabiberi ekliyoruz. Yemek hazııır. Anlatırken uzun olsa da tamamen pişmesi yarım saat-45 dakika arasında. Bence inanılmaz kolay pişen ve çok lezzetli bir yemek. Ben yanına mutlaka pilav yapıyorum. Bence çok yakışıyorlar.

Afiyet olsun.