• ½ kg çilek
    • ½ kg şeker (yaklaşık 2 su bardağı)
    • ½ limonun suyu
    • 1 çay kaşığı tereyağ
    • 2-3 çorba kaşığı su
Geçen gün pazarın içinden geçerken sadece 1 tezgahta satılan ufacık çilekleri gördüğümde ‘Bu mevsimde çilek mi? Olleyyyyy dedim içimden. Ama o kadar miniklerdi ki. Bundan süper olur dedim. Sadece yarım kilo aldım. Bide bu mevsimde olması nedeniyle biraz pahalıydı açıkçası. Benim gibi çalışan veya vakti kısıtlı insanlar için kessinlikle mükemmel. Normalde yapılırken klasik bir  vardır. Koyduğunuz meyve miktarı kadar şekeri meyvenin üstüne ilave edip en az 1 gün bekletip, ertesi gün reçeli pişirirsiniz. Bu tarifi çilekleri ayıklamamla birlikte toplam 45 dakikada yaptım ve lezzet ıımmhh mükemmell. Kesinlikle deneyin derim J. Çilekleri yıkamak çok önemli biliyorsunuz. Ama çok hassas oldukları için akan suyun altında yıkamamalısınız. 2 tane kabın içine su doldurdum. İlk kabın içine çilekleri koyup 1 dakika kadar bekledim. Toprakları dibe çöküyor zaten. Sonra çilekleri tek tek suyun içinden alıp, saplarını temizleyip diğer kaptaki suyun içine attım. İlk kaptaki suyu boşaltıp yeniden suyla doldurdum. Sapları temizlenmiş çilekleri üstten üstten alarak ilk kaptaki suya aktardım. Bu işlemi 3 kez daha tekrar edip çileklerin suyunu iyice süzdüm. Geniş bir tencereye çilekleri alıp üzerine 1 çay kaşığı tereyağı ve 3-4 çorba kaşığı su ilave ettim. Bundan sonra bir saate ihtiyacımız var çünkü dakikalar çok önemli. Çilekleri zedelemeden ara ara karıştırarak tam 7 dakika pişirdim. Daha fazla değil. 7.dakikanın sonunda şekeri üzerine ilave ettim. Saatin alarmını 13 dakika sonraya kurdum. Yine yavaş yavaş karıştırarak şekerin iyice erimesini sağladım. 13.dakikanın sonunda 1 limonun suyunu ilave edip tekrar karıştırdım. 1 dakika da böyle kaynattıktan sonra ocaktan indirip hemen sıcak kavanoza koyup ağzını kapatıp ters çevirdim. Sıcak kavanoz ve kapak için şöyle bir çözümüm var. Reçeli hazırlamaya başlamadan 1-1,5 saat kadar önce kavanozu da içine koyarak bulaşık makinesine atıyorum. Reçel hazır olduğunda makine de bitmiş oluyor ve hem kavanoz hem kapak sıcacık oluyor ehe.
Piştikten 2 saat kadar sonra affiyetle yiyebilirsiniz.