• 3 yumurta
    • 2 su bardağı toz şeker
    • 1 su bardağı sıvıyağ (veya yarım paket eritilmiş tereyağı/margarin) kullanabilirsiniz
    • 2 su bardağı un (bazen fazla veya az gelebiliyor kıvamına bakıp yavaş yavaş ekleyin)
    • 1 küçük paket kakao (25 gr)
    • 1 su bardağı süt
    • 1 paket şekerli vanilin
    • 1 paket kabartma tozu
    • ½ çay kaşığı tuz
    • 1 çay bardağı fındık , ceviz veya antep fıstığı
Bu aslında tam olarak  sayılmayabilir. Bu biraz Sezen tarzı  diyebiliriz. Çok kolay hazırlanıyor. Bir nevi kakaolu kek diyebiliriz. Neyse işte sonuçta çok lezzetli. Hoşunuza gideceğine eminim. Tecrübeyle sabit :)
Yapılışı klasik bir kek gibi. Önce yumurtalar ve şekeri çırpın. Üzerine yağ ilave edip çırpın. Süt , şekerli vanilin ve kakaoyu ilave edip tekrar çırpın. Bir miktar un ve kabartma tozu ilave edip çırpın. Kalan unu yavaş yavaş ilave ederek kıvamını ayarlayın. Ortalama 2 bardak un yeterli oluyor ama yinede yavaş yavaş ilave etmekte fayda var. Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayıp ısınmasını sağlayın. Fındık veya ceviz ilave edip kaşıkla yavaşça karıştırın. 20-24 santimlik kek kalıbınızı yağlayıp unlayın. Ben bu yağlama işini sıvıyağla değil bir parça margarini elime alıp kalıbın heryerine bulaştırarak yapıyorum. Üzerine bir miktar un serpip kalıbı elinizde sallayarak unun kalıbın her yerine ulaşmasını sağlayın. Hamuru kalıba döküp sallayın ve hemen fırına yerleştirin. Yaklaşık yarım saat pişirdikten sonra bir kürdanı kekinize batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Eğer kürdan temiz çıkmadıysa fırının ısısını 150 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin. Kekiniz tamamen soğumadan dilimleyin. Ilındıktan sonra yanında dondurmayla neffis oluyor.
Afiyet olsuunn.