• 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 küçük paket kakao (25 gr)
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Mikrodalga fırın benim elim ayağım desem yalan olmaz. Yıllar önce çeyizim için mikrodalga aldığımda annem ‘Ne gerek var mikrodalgaya. Neyse canın çekmiş madem al’ demişti. Ancak evlendikten sonra neredeyse her gün kullandığım bir mutfak aletine dönüştü. Ben mutfak alışverişimi aylık yapıyorum. Et, tavuk, kıyma gibi et türevlerini aylık alıp, bir yemeklik olacak şekilde parçalara ayırıp donduruyorum. Kullanmak istediğimdeyse 4 dakika mikrodalgada çözdürüyorum, tamamdır. Bazen yaptığım yemekler artıyor. Bunları da bir porsiyonluk ayırıp donduruyorum. Yorgun olduğumda ya da yemek için vaktim az olduğunda bunları da mikrodalgada 4 dakikada sanki yeni pişmiş gibi sıcacık, dumanı üstünde bir hale getirebiliyorum. Bayat ekmekler de 1 dakikada sıcacık ve yumuşacık oluyor.  Sadece ısıtmak ve çözdürmek haricinde yemek yapılabilmesi de cabası. Sadece 10 dakikanız varsa ve tatlı kriziniz tuttuysa işte size müthiş pratik bir tarif geliyor.
Yumurta ve şekeri yaklaşık 3 dakika çırpın. Üzerine sırayla süt, kakao, sıvıyağ ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın. Bu karışımdan 2 su bardağı kadar bir kenara ayırın. Kalan karışıma un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın.  Sıvıyağ ile yağladığınız cam bir kalıba karışımı dökün. Mikrodalgada 650 watt’ta 7 dakikada hazııırr. Fırından çıkarır çıkarmaz hemen dilimleyin. Eğer kabınız büyükse kekin üzerine bıçakla dibe kadar bolca delik açın. Kekin kalıptan ayrılması için kabın kenarlarından da bıçakla şöyle bir geçin. Ayırdığınız sıvı karışımı üzerine dökün. Sıvıyı emmesi ve biraz soğuması için bekleyin. Bitti bu kadar. Yazması yapmasından daha uzun sürdü emin olun :)

Gelelim püf noktalarınaaa.

1-) Eğer yumurta kokusu veya tadını sevmiyorsanız üzerine dökeceğiniz sıvıyı ayırdıktan sonra yumurtaları ilave edebilirsiniz.
2-) Dakika çok önemli. 1 dakika bile fazla tutmanız yumuşak ve ıslak bir kek yerine, kaskatı ve kuru bir kekiniz olmasına neden olabilir. Bu nedenle sürenin sonunda bir kürdan yardımıyla içinin pişip pişmediğini kontrol edip gerekirse 1 dakikalık aralıklarla pişirmeye devam edebilirsiniz.
3-) Sıvıyı emmesi için kekin üzerinde delikler açmak ve keki hemen dilimlemek çok önemli. Bazen kalıp büyükse alt kısımları ıslanmıyor çünkü.
4-) Son yaptığımda sıvıyı ayırmadan önce 2 kaşık da nutella koymuştum içine. Daha çikolatalı ve lezzetli oluyor. Tavsiye ;)