• Marine İçin
  • 500 gr tavuk göğüs eti yada sinirsiz yağsız dana eti ( Julyen [ince şeritler halinde] kesilecek)
  • ½ limonun suyu
  • 1 orta boy soğanın yarısı (diğer yarısını da yemekte kullanacağız)
  • 2 diş sarımsak
  • ½ çay bardağı ayçiçek yağı
  • ½ çay bardağı süt
  • Tuz , Karabiber
  • Kekik , Kırmızı Biber, Kimyon
  • Ayrıca
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 kırmızı biber
  • 1 + ½ orta boy soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tortilla (lavaş vs)
  • Tuz
  • Yoğurt sos
  • 4 kaşık süzme yoğurt
  • 4 kaşık mayonez
  • 1-2 damla limon suyu
  • Salsa
  • 2 domates (küp küp doğranacak)
  • 1 yeşil biber (küp küp doğrancak)
  • 1 soğan
  • ½ demet maydonoz
  • Çeyrek limonun suyu
  • Tuz
  • Guacamole sos (tercihe bağlı)
  • 1 avokado, soyulmuş ve çatalla ezilmiş.
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 ince sivri biber
  • 1 küçük domates
  • 1 küçük soğan
  • Tuz
  • 2 çorba kaşığı limon suyu

Fajita gerçekten hazırlaması zor ama çoook lezzetli bir yemek. Her ne kadar Meksika mutfağından bir yemek de olsa Türk mutfağı’na da çok uygun. Aslında malzemeler hazırsa pişirmek fazla da uzun sürmüyor. Neyse çok konuşmayacağım. Zaten tarif uzun bide ben kalabalık yapmayayım :)

İlk olarak tavuk etlerini marine etmemiz gerekiyor. Bunu yemeği pişirmeden 2 saat kadar önce hatta mümkünse 1 gün önceden yapmanızı tavsiye ederim.  Tavuk etlerini ince ince doğrayıp bir kaba alın. Üzerine tüm marine malzemesini koyun. Soğan ve sarımsağı rendelemeniz gerekiyor. Benim yazdığım baharatlar haricinde istediğiniz başka baharatları da ekleyebilirsiniz. Bunun üzerini streç filmle örtüp buzdolabında bekletin. Tavuklar beklerken salataları hazırlayın.
Yoğurt sos için ; yoğurt , mayonez ve limon suyunu pürüzsüz olana kadar karıştırın ve kenarda bekletin. Çok basit ama çok lezzet veriyor.
Salsa için ; aslında adı salsa da tam salsa gibi de oluyor diyemem. Domatesleri en mintiricik şekliyle doğrayın. Soğanı ve biberi de aynı şekilde mintiricik küpler halinde doğrayın. Maydanozları kıyın. Yarım limonun suyunu sıkın. Bu suyun yarısını bu salsavari salatanın içine koyun ve hepsini karıştırıp kenara alın.
Guacamole için ; bu fajita için olmazsa olmaz bişey değil. Farklı bir lezzet ve renk için yapabilirsiniz. Biber , soğan ve domatesi ufacık küp küp doğrayın. Avakadoyu bir çatalla iyice ezin. Tüm malzemeyi karıştırın. Bu da hazııırr.
Fajita için biber hazırlama kısmına geldik. 3 çeşit biber kullanmak zorunda değilsiniz. Sadece çarli biber ve kırmızı biber de yeterli olacaktır. Ama bu yemek böle renkli renkli olsun yaa. Ya da ben öyle seviyorum mu demeliyim :) Neyse. Tüm biberleri kibrit çöpü boyutlarında ama biraz daha kalın olacak şekilde doğrayın. Soğanları kalın yarım ay şeklinde doğrayın. Bunları da kenara alın. Pişirme kısmına geçebiliriz.
Yemeği pişirmeye geçmeden sofrayı hazır hale getirmenizi tavsiye ederim. Yani soslar , salatalar , baharatlar sofrada hazır olsun. Çünkü bu yemek kesinlikle çok sıcak yenmeli. Ocaktan alır almaz servis etmelisiniz. Ben bu yemeği wok tavada yapıyorum. Hem karıştıması kolay hem de ağzı geniş olduğu için daha rahat oluyor. Sıvıyağı kızmış tavaya alın. Üzerine marine ettiğiniz tavuğu sosunu süzerek ekleyin. Tavuklar pişene kadar (ben yaklaşık 15-20 dakika tutuyorum eşim etleri kızarmadan yemiyor çünkü) sürekli karıştırarak pişirin. Üzerine biberleri ve soğanı ilave edin. Soğan ve biberler yumuşayıp (tam pişmeyecekler) renkleri değiştiğinde tuz ve karabiber ilave edin. Hemmen sofraya gidin. Bu arada yemeği ocaktan almadan tortillaları mikrodalga fırında ya da bir tavada ısıtın. Tortilla ve yemek sıcak olmalı. Bir tortilla alın. Üzerine 2-3 kaşık tavuk koyun. Salsa , yoğurt sos , guacamole ve isteğe bağlı maydanoz , baharat ekleyip dürüm şeklinde sarın. Sıcak sıcak yiyin. Yerken de beni hatırlayın. (Yaparken inanın bu kadar çok yorulmuyorum, yazarken daha çok yoruldum)
Afiyet olsun.